U bent hier

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer

 
Overal groeit het besef dat de manier waarop we energie en grondstoffen verslinden en afval produceren, de planeet vroeger dan later onleefbaar zal maken. De urgentie is er dus, maar veel mensen worstelen met de vraag hoe ze dat kunnen doen, hun manier van leven omgooien.
 
Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, een initiatief van Indaver en de milieuorganisaties ABLLO en BBL, wil mensen, organisaties en bedrijven inspireren tot gedragsverandering door duurzame en vernieuwende projecten rond materialen- en energiebeheer te ondersteunen. Sinds 2007 gaf het Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, al 1 miljoen euro voor de vergroening van Vlaanderen.
 
 
Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer lanceert jaarlijks een projectoproep
 
Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer werd opgericht door Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en ABLLO vzw en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
 
Het Fonds wil innovatieve projecten rond Duurzaam Materialen- en Energiebeheer ondersteunen in het Vlaams Gewest.
 
De oproep richt zich op innovatieve of visionaire projecten die een (potentieel) aantoonbaar en blijvend milieurendement inzake energie- en/of materialenbeheer beogen. Voorkeur gaat uit naar projecten die vernieuwend of visionair zijn, een multiplicatoreffect hebben en tot stand komen in een innovatief partnerschap.
 
Een project ontvangt max. 25.000 euro.
 
Er is jaarlijks 125.000 euro beschikbaar.
 
Meer info
 
volgende webpagina van de Koning Boudewijnstichting:
Ondersteunde projecten en individuen
 
 
 
contactcentrum van de KBS: 070 233 065
perscontact Koning Boudewijnstichting:
Sarah Reyn
Brederodestraat 21, 1000 Brussel
reyn.s@kbs-frb.be, tel. 02 549 61 56
 
Jaarlijks komen ook lokale projecten tot 2500 Euro aan de beurt !!