U bent hier

De Energiewijzer van ABLLOvzw

‘Wijs’ energie gebruiken met een energiewijzer

---------- download de folder -----------      ----------  Koop de energiewijzer ------------

Om te komen tot een klimaatneutrale samenleving, vormt besparen op Energie en water een belangrijk thema.  Dit kan gebeuren door in te zetten op energiezuinige gebouwen, elektrische wagens …. Maar een energiezuinige levensstijl is daarbij eveneens zeer belangrijk. 

In 2016 heeft ABLLOvzw  Wijze(r)Energie gerealiseerd met subsidie van het Fonds voor Duurzaam Materialen en Energiebeheer (FDME).

Dank zij een energieambassadeursproject van de Provincie Oost-Vlaanderen ( 2017), kunnen we nu 1000 Wijzers gratis verdelen. Daar is echter wel een voorwaarde aan verbonden: Tegen eind 2019 moeten wij de CO2 besparing, gelinkt aan het gebruik van de Wijzer in kaart brengen. Hiervoor werken we nauw samen met  Energieid  waarbij het verdelen van elke Wijzer gepaard gaat met een registratie op Energieid.

Van zodra wij de registratie op energieId onder de groep ABLLOvzw waarnemen, sturen we je een Wijze(r)Energie op.  Elke maand ontvang je dan van EnergiId een mail om je meterstanden in te geven. 

Lokale overheden, organisaties, bedrijven,….. kunnen ook nog een stapje verder gaan en een eigen groep laten aanmaken onder ABLLO vzw (gratis via contact met jenny.delaet@ugent.be)   Op die manier kunnen eigen mensen zich dan registreren onder die eigen groep.  Later kan je dan via ‘rapporten’ zien hoeveel je eigen groep bespaart.  

Gekoppeld aan de realisatie van deze energiewijzer verzorgen we ook een eenmalige lezing:  ‘Klimaatbewust huishouden: hoe doen we dat?’  Hierin gaan we eerst in op thema Klimaat en bekijken we hoe we met onze woning en onze levenswijze in die woning klimaatbewust kunnen leven. 

Meten is weten: door maandelijks de standen van Elektriciteit, water, kilometers wagen, zonnepanelen… in te geven (elk kiest welke meterstanden hij/zij opneemt) , krijgen we een goed beeld over enerzijds ons energie- en waterverbruik en anderzijds de besparingen dank zij de tips van de energiewijzer. 

 
Animatiefilmpje op Youtube : 
 
LET OP : FOUTJE in de 2 films : www.energiewijzer.be  is fout. Dat moet zijn :  www.abllo.be/energiewijzer
 
 
en de versie voor kinderen:
 
 
 

Heb je geen internetaansluiting of zie je het niet zitten om maandelijks de meterstanden van elektriciteit, gas, water, …. In te voeren , dan kan je de Energiewijzer ook aankopen:

Energiewijzer aankopen : Door het storten van 7€    (5€ + 2€ verzendingskosten)

op rek nr   BE21 4095 0600 6103

van ABLLOvzw  met vermelding:     energiewijzer en je adres 
 
Stuur vervolgens ook een mail naar abllovzw@gmail.com om de verzending te regelen.
 
 
 
Een gebruiker getuigt : Wij zijn fan! Dankzij de handige tips uit de EnergieWijzer bespaarden we dit jaar 30% op onze energiefactuur. Zeker en vast een aanrader.
 
        
 
Opmerking : op een aantal folders stond www.energiewijzer.be. Dat is fout.
De juiste webpagina is www.abllo.be/energiewijzer !