U bent hier

De Energiewijzer van ABLLOvzw

‘Wijs’ energie gebruiken met een energiewijzer

---------- download de folder -----------      ----------  Koop de energiewijzer ------------

Om te komen tot een klimaatneutrale samenleving, moeten we enerzijds optimaal overschakelen op alternatieve en hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon, aardwarmte, pellets…
Anderzijds moeten we ook optimaal besparen op ons energieverbruik.  Dit kan door in te zetten op energiezuinige woningen maar een energiezuinige levensstijl is daarbij even belangrijk.  
 
Om iedereen daarbij te helpen, heeft ABLLOvzw een Wijze(r)Energie gerealiseerd: een handige energiewijzer met tal van tips om, in ons dagelijks leven, te besparen op elektriciteit, verwarming en water. 

 

Deze energiewijzer is ontwikkeld met steun van het ‘Fonds voor duurzaam Materialen en Energiebeheer’ en een energie ambassadeursproject van de provincie OVL.  De energiewijzer bevat in totaal 46 tips: elektriciteit (24), verwarming (10) en water (12), die met weinig of geen investeringen kunnen uitgevoerd worden.  

 

Animatiefilmpje op Youtube : 
 
LET OP : FOUTJE in de 2 films : www.energiewijzer.be  is fout. Dat moet zijn :  www.abllo.be/energiewijzer
 
 
en de versie voor kinderen:
 
 
 

Meten is weten vormt hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Hiervoor werken we samen met EnergieId.  Iedereen die zich (gratis) registreert op EnergieId onder onze groep ABLLO (https://www.energieid.be/groups/Abllo )  krijgt gratis een energiewijzer om aan de slag te gaan.  Door maandelijks zijn/haar meterstanden te noteren voor Elektriciteit, gas, water….. krijgt men een mooi overzicht van zowel de inspanningen als de besparingen. 

 

Voor gemeenten, verenigingen, buurgroepen…. Voorzien we eveneens een lezing ‘Klimaat bewust huishouden: waarom en hoe’ Iedere deelnemer krijgt gratis onze handige energiewijzer. 
Voor laag geschoolden, mensen onder vleugels van een OCMW, andere sociale groepen enz. werken we samen met Ecolife vzw en kan een interactieve workshop rond Elektriciteit, verwarming of water aangevraagd worden.  Ook hierbij krijgt iedere deelnemer gratis een energiewijzer.  Neem hiervoor contact op met Jenny.delaet@ugent.be of 0496/450666
 
 
Een energiewijzer kan ook zonder problemen aangekocht worden voor de ronde prijs van 6€ (4€ + 2€ verzendingskosten).  
Dit bedrag  kan gestort worden op nr. BE 21 4095 0600 6103 van ABLLO vzw met vermelding: energiewijzer + adres.  
Wij bezorgen je dan snel een energiewijzer.  

 

 
 
 
 
Een gebruiker getuigt : Wij zijn fan! Dankzij de handige tips uit de EnergieWijzer bespaarden we dit jaar 30% op onze energiefactuur. Zeker en vast een aanrader.
 
        
 
Opmerking : op een aantal folders stond www.energiewijzer.be. Dat is fout.
De juiste webpagina is www.abllo.be/energiewijzer !